Planète du Goût 2013: deelname Landbouwbureau als ‘Holland-Tomatenland’

L1040347De Amicale van buitenlandse Landbouwattachés (EU en buiten EU) in Parijs organiseerde dit jaar voor de 7e keer haar jaarlijkse evenement ‘Planète du Goût’ voor het Franse agro-relatienetwerk. Het evenement vond plaats in de Residentie van de Britse Ambassadeur, Sir Peter Ricketts,  die zijn Residentie voor deze gelegenheid ter beschikking had gesteld. Ook nu weer was ‘Planète du Goût’ een groot succes, gezien het aantal deelnemende landen (27, vooral uit de EU, maar ook derde landen als de V.S., China en Israël), het groot aantal Franse bezoekers van overheid, belangen- en landbouworganisaties en vakpers en last, but not least, een aantal Ambassadeurs van de deelnemende landen cq. Landbouwattachés. Doelstelling van dit initiatief van de Amicale is om de Franse relaties op ludieke manier kennis te laten maken met de gastronomie of specialiteiten van andere landen – de Fransman blijft een geïnteresseerde fijnproever – en alle contacten op deze wijze te danken voor de goede relaties die de Amicale, maar de Landbouwattachés ook individueel, met hen hebben opgebouwd.

Het initiatief mag zich eervol ‘onder het patronaat van de Franse Landbouwminister’ noemen. Deze keer is ‘Planète du Goût’ geopend door de    ‘Ministre Délégué’ voor de voedingsmiddelenindustrie, Guillaume Garot, als vertegenwoordiger van Landbouwminister Le Foll.

De stand van het Landbouwbureau Parijs stond geheel in het teken van de tomaat met als logo ‘Tomate Autrement’ (Frankrijk is natuurlijk ook een tomatenland en verder als woordspeling op de slogan van de Franse Landbouwminister ‘Produisons Autrement’!) en wel met groene, gele, ‘roze’ en natuurlijk ook rode tomaten in diverse vormen van nieuw ontwikkelde rassen. Dit ook om de innovatiekracht van Holland als veredelingsland en exporteur van tomatenzaad te onderstrepen. E.e.a. was georganiseerd in samenwerking met Tomatoworld (www.tomatoworld.nl ) die bereid was een breed assortiment van tomaten van nieuwe rassen beschikbaar te stellen. Niet alleen kregen de prachtig ogende tomaten volop de aandacht, maar ook hun resp. rasnamen als Diamantino, Summer Sun…en niet te vergeten de piepkleine snoeptomaatjes van het ras Tomberry van Eminent Seeds. Suggesties voor  ‘Planète du Goût 2014’ om Nederland met typerende voedingsmiddelen in het zonnetje te zetten, zijn welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: