Europees samenwerkingsproject I4FOOD: 6 partnerregio’s EU – Franse partner: Rhône-Alpes

Het recent goedgekeurde  Europese I4FOOD (PEACRITT) programma (met EU- financiering vanuit het Europees kaderprogramma INTERREG IV) beoogt het stimuleren van strategische interregionale allianties tussen  levensmiddelenindustrieën – alleen MKB – in 6 Europese regio’s. Dit is een voortvloeisel van de 30 aanbevelingen van de Franse ‘Groupe de Haut Niveau sur la compétitivité de l’Industrie agroalimentaire’ (in 2009 opgericht). I4FOOD staat voor ‘Interregional Cooperation for Competitive and Sustainable Regional Food Industries’.  

De 6 regio’s die bij dit Europese project betrokken zijn:

‘Regional and European Agrofood Organisation for Communication, Research, Innovation & Technology Transfer’, gevestigd  te Lyon, voor Rhône-Alpes (F), de regio Granada (SPA), de provincie van Matera (I), Regional Council of North Karelia (FIN), de South Transdanubian Regional Development ( HON) en de Ontwikkelingsmaatschappij Centru (ROE). Doelstelling van het I4FOOD programma is om eind 2014 te komen tot een intensieve uitwisseling van ervaringen, intensivering van regionaal beleid gericht op versterking van concurrentievermogen van MKB in de foodsector d.m.v. innovatie en ‘verduurzaming’ en valorisatie van grondstoffen op regionaal niveau. Thema’ als werkgelegenheid, financieringsmogelijkheden, milieu en voedselkwaliteit staan eveneens op de agenda, evenals de uitwerking van een Actieplan voor regionale ontwikkeling.

Meer informatie:

http://www.interreg4c.eu/projects/project-details/?project=167-interregional-cooperation-for-competitive-and-sustainable-regional-food-industries&

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: