VEGEPOLYS: veel internationale belangstelling voor de Franse ‘Gouden Driehoek’ in de tuinbouw

VEGEPOLYS, ‘The International Plant Cluster’ – logo ‘Add on vegetal value!’ – kijkt terug op een geslaagd Business Event. Deze internationale ‘pôle de compétitivité’ (innovatiecluster) voor plantaardige producties – een Gouden Driehoeks structuur op zijn Frans -, gevestigd in Angers midden in het grote tuinbouwgebied van de regio ‘Pays de la Loire’, telde maar liefst 25 buitenlandse bedrijven, afkomstig uit 13 verschillende landen (Europa, Afrika en Zuid-Amerika) voor speed dating met Franse bedrijven van Végépolys op de recente gehouden ‘Végépolys International Business Event’ (VIBE). Doelstelling van dit event dat voor de 2e maal plaats vond, was het ontwikkelen van commerciële of wetenschappelijke partnerships met Franse bedrijven, aangesloten bij VEGEPOLYS. Voor VEGEPOLYS staat internationalisering van hun leden centraal en heeft dan hiervoor een ‘performance’ contract afgesloten met financiers. Voor 2014 staat de bouw van een ‘Campus du Végétal’ op het programma.

VEGEPOLYS faciliteert onder meer ook de vestiging van buitenlandse bedrijven die zich op de Franse markt willen ontwikkelen. VEGEPOLYS telt onder zijn leden toonaangevende Franse bedrijven uit de plantaardige sector, zoals Vilmorin, Syngenta, Bucher Vaslin, Cesbron, evenals onderzoeksinstituten als INRA en GEVES. Ook enkele Nederlandse zaadveredelingsbedrijven zijn present. VEGEPOLYS heeft verder een internationaal netwerk opgezet, Plant Intercluster. Ook is het Communautair Bureau voor Plantenrassen te Angers gevestigd. Kortom, Végépolys/Angers is een interessante concentratie van diverse synergiën!

Belangstelling? Het Landbouwbureau kan u aan meer informatie en de juiste contactpersonen bij Végépolys helpen.

Meer informatie:

http://www.vegepolys.eu/vegepolys/actualites/visualiser-les-numeros-du-vegemg/vegemg-n110/service-international/4617-vibe.html

 Presentatie van VEGEPOLYS in het Engels:

http://www.vegepolys.eu/en/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: