Levendige belangstelling om BBE-kansen in Noord-Frankrijk te benutten…wordt vervolgd!

foto_BBEOp 28 november jl. vond in Utrecht een bijeenkomst plaats voor Nederlands bedrijfsleven, geïnteresseerd  in de biobased economy (BBE) ontwikkelingen in Frankrijk. De bijeenkomst was een intiatief van de Nederlandse ambassade Parijs i.s.m. AgentschapNL. Medewerkers van de ambassade gaven een overzicht van de BBE-ontwikkelingen, de rol van de Franse overheid en een tweetal Franse innovatieclusters, de  ‘Pôles de Compétitivité’  IAR (=Industries Agro-Ressources) en AXELERA ( ‘Chimie et Environnement’) en schetsten een beeld van de belangrijke spelers in dit domein zowel vanuit de landbouw als ook uit de chemiehoek. De bijeenkomst werd door een 20-tal bedrijven en organisaties bezocht. Een overzicht over de BBE van Frankrijk werd aan de deelnemers verstrekt en is binnenkort via verschillende kanalen voor geïnteresseerden beschikbaar.

Als concrete opvolging van deze bijeenkomst werd gesproken over de organisatie van een bedrijvendelegatie naar Noord Frankrijk ten tijde van de beurs/ B2B evenement,  SIÑAL  2014  (op 20 & 21 mei 2014 in Châlons-en-Champagne).

Châlons ligt midden in het grote akkerbouwgebied van Champagne-Ardenne, waar ook het innovatiecluster IAR is gevestigd.  

SIÑAL is een voor het bedrijfsleven, actief op het gebied van biobased , interessant en een toenemend belangrijk evenement. In de vorm van workshops komen technische onderwerpen aan de orde en is er veel gelegenheid om ‘business-to-business’ contacten te leggen, zowel via de expositie alsook d.m.v. matchingbijeenkomsten.

De deelnemers aan deze bijeenkomst op 28/11 zien goede perspectieven in de Franse BBE markt en de Ambassade Parijs neemt het voortouw om een bedrijvendelegatie aan SIÑAL 2014 te concretiseren. Deelname staat uiteraard open voor elk Nederlands bedrijf actief in deze sector. Begin 2014 volgen  hierover meer gegevens.

Meer informatie: PAR-LNV@minbuza.nl  (Contactpersoon: Alexandra Feekes)

Voor belangstellenden die alvast een kijkje willen nemen op de website van SIÑAL (ook Engelstalig):

SIÑAL  EXHIBTION / International Business Meetings for non-food applications of agricultural resources:   http://www.sinal-exhibition.eu/index.php/en

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: