Biobased delegatie naar de Franse beurs SIÑAL in mei 2014

Op 28 november jl. vond in Utrecht een bijeenkomst plaats voor het Nederlandse bedrijfsleven, dat geïnteresseerd is in biobased economy (BBE) ontwikkelingen in Frankrijk. De bijeenkomst was een initiatief van de Nederlandse ambassade Parijs in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voormalig AgentschapNL). Medewerkers van de ambassade gaven een overzicht van de BBE-ontwikkelingen, de rol van de Franse overheid en een tweetal Franse innovatieclusters, en schetsten een beeld van de belangrijke spelers in dit domein zowel vanuit de landbouw als uit de chemiehoek.

 Frankrijk is een belangrijke speler op het gebied van BBE

Met 18 miljoen hectare landbouwareaal is Frankrijk het grootste landbouwland in de EU. Frankrijk is ook het grootste akkerbouwland in de EU en het vierde bosbouwland in de EU. Kortom, een land waar landbouwgrondstoffen, dus biomassa, volop aanwezig zijn. Noord-Frankrijk – regio’s Picardië en Champagne-Ardenne –is met ruim 3 miljoen hectare één van de belangrijkste akkerbouwgebieden. Het gebied is koploper met de productie van luzerne, gerst, hennep, zetmeelaardappelen en eiwitgewassen en tweede producent van koolzaad, suikerbieten, tarwe en consumptieaardappelen.

Voor geïnteresseerde lezers: een volledig overzicht van de bbe-ontwikkelingen in Frankrijk, opgesteld door de Ambassade Parijs is beschikbaar via de volgende link:

http://frankrijk.nlambassade.org/bijlagen/overzicht-biobased-economy-in-frankrijk.html

 

SIÑAL

Als concrete opvolging van de infobijeenkomst in Utrecht, wordt gesproken over de organisatie van een Nederlandse bedrijvendelegatie naar Noord-Frankrijk ten tijde van de beurs/B2B evenement, SIÑAL EXHIBITION 2014, 20 en 21 mei 2014 in Châlons-en-Champagne. Châlons ligt midden in het grote akkerbouwgebied van Champagne-Ardenne, waar eveneens het innovatiecluster IAR – focus op valorisatie van landbouwgrondstoffen met als toepassingsgebieden agromaterialen, biomoleculen, bio-energie en bio-ingrediënten – is gevestigd.

 SIÑAL is een belangrijke beurs waarvoor toenemende belangstelling bestaat. Deelname door veel Frans MKB, met ‘biobased’ activiteiten.

  • Door de Nederlandse delegatie is er voor het eerst dit jaar tijdens SIÑAL een substantiële bijdrage vanuit het buitenland.
  • Tijdens de beurs zal veel gelegenheid zijn om ‘B2B’ contacten te leggen met (Franse) bedrijven, zowel via de expositie alsook d.m.v. matchingbijeenkomsten.

De Ambassade Parijs neemt het voortouw om een Nederlandse bedrijvendelegatie naar SIÑAL 2014 te concretiseren. Verschillende opties worden momenteel bekeken om dit bezoek inhoud te geven o.a. :

–          Bezoek aan SIÑAL ter oriëntatie op de Franse BBE markt

–          Deelname aan het onderdeel “matchmaking” van het B2B-programma van SIÑAL

–          Deelname aan workshops georganiseerd door SIÑAL

–          Workshop vanuit de Nederlandse delegatie om Franse bedrijven te informeren over BBE in Nederland

–          Organisatie van een Holland Ontvangstruimte met een stand voor elke Nederlandse deelnemer

–          Bezoek aan het bioraffinagecluster te Pomacle-Bazancourt

Interesse?

Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname aan de Nederlandse bedrijfsdelegatie ten tijde van de SIÑAL EXHIBITION, dan kunt u een mail sturen naar par-ea@minbuza.nl. Graag in het e-mailbericht vermelden welke van de opties u aanspreken.

een reactie

  1. Pieternel van Oers · · Beantwoorden

    Dit is op Blog Economisch Netwerk herblogd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: