Concentratie in de branche van tuincentra: Nalod’s overgenomen door InVivo

Het coöperatieve polyvalente concern InVivo, met zijn onderdeel Gamm Vert, een keten van tuincentra (1.020 verkooppunten, een jaaromzet van 1,2 miljard euro in 2013; + 5% in 2013) en dus reeds actief in het segment tuincentra, heeft dankzij de recente overname van het bedrijf Nalod’s, zijn marktpositie in dit marktsegment verder versterkt. InVivo, reeds marktleider op zijn vakgebied (akkerbouw), wil ook marktleider worden in het tuinsegment. Met Nalod’s wordt InVivo nu eigenaar van 2 ketens, Delbard (55 verkooppunten) en Jardineries du terroir (110 verkooppunten). Deze 2 ketens zijn gespecialiseerd in producten voor de professionele tuinder (sierteelt- en boomkwekerijproducten, inclusief fruitbomen).

Gamm Vert is vooral gevestigd in rurale gebieden en heeft een sterk imago opgebouwd in de landbouwsector. Hierdoor heeft Gamm Vert minder last van de conjunctuur, aldus het bedrijf. Gamm Vert heeft , conform de tendens in diverse ketens van tuincentra, naast het klassieke pakket producten van tuincentra ook een foodcorner met kruidenierswaren ontwikkeld. Deze activiteit is inmiddels goed voor een aandeel van 10% in zijn jaaromzet. Frankrijk telt momenteel circa 29 ketens van tuincentra, waaronder heel kleine tot grote ketens, zoals, behalve bovengenoemde,  de bekende Botanic, Jardiland, Les Nouvelles Jardineries,Truffaut….

Interesse voor de Franse ketens van tuincentra i.v.m. export? Een complete  adressenlijst kan bij het Landbouwbureau Parijs worden opgevraagd.

Websites:

www.gammvert.fr

www.nalods.com

 

%d bloggers liken dit: