Dynamiek in de kassenbouw: glasareaal breidt zich uit met expertise CMF

Ondanks de moeilijke conjunctuur in de Franse voedingstuinbouw, blijkt het glasareaal zich toch uit te breiden. Voorbeeld is de dynamiek van het Franse kassenbouwbedrijf CMF. CMF is tevens specialist in het installeren van Venlo kassen. CMF is gevestigd in het Loire-gebied, één van de grootste tuinbouwgebieden van Frankrijk. Het bedrijf kondigde recent aan dat het over de afgelopen 6 maanden maar liefst 27.000 m2 plastic- en 18.000 m2 glazen tuinbouwkassen heeft aangelegd.

Deze aanleg vond vooral plaats in de regio Provence-Côte d’Azur, het 2e belangrijkste tuinbouwgebied van Frankrijk. Het tomaten productiebedrijf EARL Poumo d’Amour heeft recent geïnvesteerd in een extra 18.000 m2 glasareaal met de expertise van CMF. Zo ook het sla- en aardbeienproductiebedrijf EARL du Quartier Neuf dat zijn areaal plastic kassen met 5.400 m2 heeft uitgebreid voor de productie van jonge slaplanten. Klant van CMF is eveneens het bedrijf ‘Fleurs de Mai’ (Departement Maine-et-Loire), een productiebedrijf van tuinbouwzaden, recent overgenomen door één van de aandeelhouders van BEJO Zaden. Fleurs de Mai heeft recent 2 ha plastic (hoge) tunnels door CMF laten installeren.

CMF had in 2013 een jaaromzet van 40 miljoen euro, telt 220 werknemers en is gevestigd in het Departement Loire-Atlantique (Loire-gebied). Website: www.cmf-groupe.com

E.e.a. heeft mogelijk te maken met het vervolg-subsidieprogramma voor de modernisering van kassen van FranceAgriMer, de uitvoeringsinstantie van het Franse ministerie van Landbouw.

 De belangrijkste vakbeurzen voor kassenbouwers zijn:

SIVAL – voedingstuinbouw – januari 2015  (www.sival-angers.com )

Salon du Végétal – sierteelt – februari 2015  (www.salonduvegetal.com )

Beide beurzen vinden plaats in Angers, midden in het grote tuinbouwgebied ‘Pays de la Loire’. Maar er zijn meer beurzen die interessant (kunnen) zijn voor kassenbouwers (MEDFEL, SITEVI…). Een compleet overzicht van agro & food vakbeurzen is te vinden in rubriek ‘Franse vakbeurzen’;

Meer informatie is op te vragen bij het Landbouwbureau Parijs: PAR-LNV@minbuza.nl

%d bloggers liken dit: