SPACE: innovatieprijzen voor Nederlandse bedrijven – Ambassadeur bezoekt beurs

SPACE, de 28ste editie van de jaarlijks te Rennes gehouden internationale vakbeurs voor dierlijke producties – technologie en equipment voor de intensieve veehouderij – is weer voorbij. Samen met VIV Europe in Utrecht en Eurotier in Hannover behoort SPACE tot de Europese top-3 van internationale veehouderijbeurzen in Europa.

Vier Nederlandse bedrijven ontvingen de innovatieprijs  ‘Innov’SPACE 2014’:

DENKAVIT (nieuwe innovatie technologie ‘energy@milk’), FANCOM (voor een energiebesparend ventilatiesysteem), NEDAP Livestock Management (‘Nedap cow positioning’) en SCHIPPERS (doseersysteem voor vloeibare producten bestemd voor jonge biggen). Ook in 2013 vielen Nederlandse bedrijven al in de innovatieprijzen: HOST (biogasinstallaties), FANCOM (cough pig monitor), SCHIPPERS ( cleanfeeder), DSM (met een nieuw soort fytase) en KOPPERT (een ‘val’ voor plaaginsect de meeltor (Tenebrio molitor).

SPACE 2014 behaalde een record resultaat: 114.000 bezoekers, waarvan 12.000 internationale bezoekers – 1.400 exposanten, waarvan ruim 360 buitenlandse bedrijven, afkomstig uit 118 landen (tegen 110 in 2013). Nederland was met bijna 60 exposanten ruimschoots vertegenwoordigd en is na Duitsland de grootste buitenlandse deelnemer. Rennes is gelegen midden in het grootste (intensieve) veehouderijgebied van Frankrijk, de ‘Grand Ouest’, gevormd door 3 regio’s, Bretagne, Normandië en het Loire-gebied. SPACE is niet alleen interessant voor de conventionele veehouderij, maar ook voor biologische veehouderijtechnieken en recentelijk voor constructeurs van biogasinstallaties. Lees hierover verder.

Ambassadeur bezoekt SPACE

Ook Ambassadeur Ed Kronenburg bracht een bezoek aan SPACE. Hij werd ontvangen en rondgeleid over de beurs door Marcel DENIEUL, Voorzitter van SPACE, tevens voorzitter van de Chambre d’Agriculture van Departement Ille-et-Vilaine én zelf melkveehouder. De Ambassadeur sprak met een aantal Franse en Nederlandse bedrijven zoals Hendrix Genetics, Agrilight, Fancom en Lely (zie onderaan enkele foto’s). Zijn bezoek aan SPACE werd afgesloten met een netwerkreceptie, aangeboden door  het Bureau van de Landbouwraad van de Nederlandse ambassade in Parijs ter ere van de Nederlandse exposanten op SPACE. Ambassadeur Kronenburg herinnerde het Nederlandse bedrijfsleven eraan dat Nederlandse ambassades en uiteraard de ambassade in Parijs, klaar staan om het bedrijfsleven daar waar mogelijk te ondersteunen in hun marktontwikkeling. Hij onderstreepte dat op elke ambassade deskundigen werkzaam zijn die met hun specifieke expertise Nederlandse bedrijven verder kunnen adviseren/bijstaan.

Meer over SPACE:

. Biologische veehouderijsystemen:

SPACE is niet alleen interessant voor conventionele, maar ook voor biologische veehouderijsystemen – sterk in opkomst – en biedt een speciale adressengids (organic directory) op dit vlak. De gids bevat gedetailleerde informatie over toeleveranciers – uiteraard exposant op SPACE – van technologie en producten voor de biologische veehouderij. Deze gids is te vinden op de website van SPACE: ga naar “brochures multi-langues”, vervolgens naar “Répertoire bio”.

. Biogas:

SPACE wordt nu ook interessant voor constructeurs van biogasinstallaties, bestemd voor de veehouderij. De ruimte voor exposanten met deze technologie was dit jaar zelfs verdubbeld! Er is bij de Franse veehouders veel interesse voor kleinschalige biogasinstallaties. Hiervoor bestaat immers ook een subsidieprogramma van het Franse ministerie van Landbouw. Grote(re) biogasinstallaties hebben eerder de interesse van Gemeenten of de verwerkende industrie. West-Frankrijk concentreert een groot deel van de Franse voedingsindustrieën en dan vooral op het vlak van verwerking van dierlijke en plantaardige producten.

Overzichten van Franse voedingsindustrie:

Het Landbouwbureau verstrekt – op aanvraag – overzichten van de voornaamste Franse zuivelbedrijven en (pluimvee)vlees verwerkende industrie (editie 2014). Deze overzichten bevatten informatie als contactgegevens, jaaromzet, productassortiment en merknamen, Franse en buitenlandse filialen van het bedrijf. Interesse? Stuur een mail naar het Landbouwbureau Parijs: PAR-LNV@minbuza.nl

NB: Eerstvolgende vakbeurzen die interessant (kunnen) zijn voor constructeurs van biogasinstallaties: SIMA (Parijs, februari 2015), Biogaz Europe (Nantes, maart 2015), Expo-Biogaz (Parijs, juni 2015).

. SPACE 2015:   15-18 september 2015

 

Websites:

www.space.fr

Voor biogas: – www.simaonline.comwww.biogaz-europe.comwww.expo-biogaz.com

 

Enkele foto’s van SPACE:

*Groepsfoto van ontvangst van Ambassadeur Ed Kronenburg (4e van rechts) door Voorzitter Marcel Denieul van SPACE

*Groepsfoto van ontvangst van Ambassadeur Ed Kronenburg (4e van rechts) door Voorzitter Marcel Denieul van SPACE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Hendrix Genetics: Ambassadeur en Thijs Hendrix, Voorzitter van Hendrix Genetics Group

*Hendrix Genetics: Ambassadeur en Thijs Hendrix, Voorzitter van Hendrix Genetics Group

 

* Ambassadeur in gesprek met Franck Vetil, alg. directeur Lely France

* Ambassadeur in gesprek met Franck Vetil, alg. directeur Lely France

 

*Agrilight: Ambassadeur en Han Hondebrink, Algemeen Directeur

*Agrilight: Ambassadeur en Han Hondebrink, Algemeen Directeur

%d bloggers liken dit: