SIAL netwerkbijeenkomst 21/10 voor Nederlands bedrijfsleven

Netwerkbijeenkomst voor Nederlands bedrijfsleven tijdens 50e Salon International d’Alimentation (SIAL), 21 oktober 2014

Nieuwsbericht | 7 oktober 2014

logo SIAL 2014Ruim 140 Nederlandse bedrijven zullen hun producten tonen van 19-23 oktober 2014, tijdens de gerenommeerde voedingsmiddelenbeurs Salon International d’Alimentation (SIAL) in Villepinte, ten noorden van Parijs. Tegen die achtergrond organiseert het landbouwbureau een inhoudelijke bijeenkomst op dinsdagochtend 21 oktober van 8.15-10.00 uur op de Nederlandse residentie in Parijs.

De SIAL geldt als dé internationale vakbeurs op het gebied van voedsel. De beurs vindt eens in de twee jaar plaats. Het is samen met de ANUGA-beurs in Duitsland de toonaangevende beurs voor de voedingsmiddelensector, zowel op het gebied van technologie als op het gebied van producten. Al vijftig jaar lang zijn op de SIAL de meest recente ontwikkelingen op voedselgebied te zien. Voor veel bezoekers speelt de SIAL dan ook een grote rol in de strategische keuzes. De gepresenteerde trends beïnvloeden de keukens van chefkoks en de afdelingen van supermarkten. Dat het verkeer in de omgeving van het beursterrein traditiegetrouw vastloopt, is niet verbazingwekkend. Dit jaar komen namelijk zo’n 6.000 exposanten uit 105 landen naar de SIAL om aan 150.000 bezoekers hun producten te tonen en vooral om zaken te doen.

Ontvangst op de Nederlandse residentie in Parijs

Bakkers moeten al eeuwenlang voor dag en dauw hun bed uit. Ook van de Nederlandse SIAL-deelnemers en hun Franse en buitenlandse zakelijke relaties wordt dat tijdens de SIAL gevraagd. Op dinsdagochtend 21 oktober worden ze door de ambassade op de Nederlandse residentie in Parijs uitgenodigd voor een ontbijtbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst zal de laatste stand van zaken gegeven worden op het gebied van de Russische import ban door Roald Lapperre, plv. Directeur-Generaal Agro (ministerie van Economische Zaken) en zal trendwatcher Jord Althuizen (Food Inspiration – Shoot my food) de ontwikkelingen in de nabije toekomst schetsen. En er wordt uiteraard ruimte geboden om te netwerken en zaken te doen. Het ontbijt zal verzorgd worden door meesterkoks Marco Poldervaart en Leendert Klaassens (Bocuse d’Or Nederland).

Na afloop van de ontbijtbijeenkomst zal er voor de gasten busvervoer geregeld worden naar het SIAL-beursterrein in Villepinte.

Informatie

Bent u bezoeker of exposant van de SIAL en wilt u bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, neem dan contact op met het landbouwbureau van de Nederlandse ambassade in Parijs, via PAR-lnv@minbuza.nl

%d bloggers liken dit: