SIMA, internationale agribusiness beurs – 22-26 februari 2015

Van 22 t/m 26 februari a.s. wordt weer de 2-jaarlijkse internationale vakbeurs, SIMA-SIMAGENA 2015 gehouden in de beurshallen van Paris-Nord Villepinte. Locatie tussen Parijs en het vliegveld Roissy-Charles de Gaulle. Logo voor SIMA 2015: “Innovation first!” . Equipment voor precisielandbouw, landbouwmechanisatie, opslag en innovatieve (gewas)teelt- en veehouderijtechnieken, maar ook het opwaarderen van reststoffen uit de landbouw zullen staan centraal. Er is sterke, toenemende interesse voor precisielandbouw – dit is ook onderdeel van het strategisch beleid ‘duurzame landbouw’ voor de toekomst (zgn. “projet agro-écologie”) van de Franse Landbouwminister. Zoals gebruikelijk zal ook SIMA 2015 eregastlanden tellen: Zuid-Afrika, Mexico en Japan.

SIMA-SIMAGENA is een sterk internationale groeibeurs: +35% exposanten t.o.v. 2013! SIMA-SIMAGENA 2013 telde circa 1700 exposanten, afkomstig uit 40 landen, 250.000 bezoekers, waarvan 25% internationaal uit 145 landen en 330 buitenlandse delegaties.

Op SIMA-SIMAGENA 2015 zullen 28 Nederlandse bedrijven met een stand aanwezig zijn. De NL exposanten zijn te vinden via de volgende weblink: http://www.simaonline.com/sima-salon-machines-agricoles-elevage-paris-villepinte-visiter/Liste-des-exposants-SIMA-2015

SIMA Innovation Awards 2015:

De SIMA Innovation Awards 2015 worden in de Innovation Gallery gepresenteerd. De Awards zijn inmiddels bekend en staan aangekondigd, met toelichting, op de volgende website: http://www.simaonline.com/sima-salon-machines-agricoles-elevage-evenements/Palmares-innovation-awards

Voor welke doelgroepen?

SIMA-SIMAGENA is interessant voor doelgroepen met de volgende interesse (voor persdossier van Promosalons Nederland – uw contactpersoon in Nederland zie onderaan):

*SIMA:

precisielandbouw (equipment en machines), landbouwmechanisatie (land-, tuinbouw, tropische landbouw), water- en irrigatie management, landschaps- en bosbeheer/groenvoorziening, gewasteelttechnieken.

*SIMAGENA:

toeleverend materieel voor de veehouderij, dierentransport, handling en biogasinstallaties. Meer informatie:

http://en.simaonline.com/simagena-sima-show-livestock-cattle-breeders-paris/simagena

*Conferenties en workshops: 6 verschillende thema’s, waaronder recycling in de landbouw, innovatie-irrigatie, drones. Zie site.

*SIMA B2B-meetings:

voorregistratie op website van SIMA aanbevolen! *Job Dating – banenzoekers opgelet!: de FRA mechanisatiemarkt, groeimarkt, kent de laatste jaren een groeiend gebrek aan technici. De sector biedt ruim enkele duizenden banen! Zie website SIMA.

*HUBAGRO:

een platform voor uitwisselingen met vertegenwoordigers van diverse instituten voor praktijkonderzoek (akkerbouw, bietenteelt, water- en milieumanagement, eiwit- en oliehoudende gewassen enz. ), maar ook met de brancheorganisatie UIPP, federatie van fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen. Meer informatie: http://www.simaonline.com/sima-salon-machines-agricoles-elevage-evenements/HubAgro

*ADIVALOR (Agriculteurs, Distributeurs, Industriels pour la Valorisation des Déchets Agricoles)

Ook ADIVALOR neemt deel aan HUBAGRO. ADIVALOR is een NGO met focus op de valorisatie van reststoffen uit de landbouw. ADIVALOR is ontstaan uit een samenwerking van UIPP, APCA (koepelorganisatie van de ‘Chambres d’Agriculture’), FNSEA (grootste boerenbond), FNA (organisatie van distributeurs/groothandelshuizen t.b.v. de akkerbouwsector) en COOP de France (landbouwcoöperaties). Meer informatie: http://www.adivalor.fr/en/will/aboutus.html

-> meer informatie over de FRA markt van landbouwmechanisatie: Landbouwbureau Parijs (PAR-LNV@minbuza.nl )

-> meer informatie over SIMA, beursdeelname en beursbezoek:

. Promosalons Nederland /Marjolein Rienderhoff /Marketing & Communicatie; T:  +31 – 20 4620020 ;  www.promosalons.nl

. Persdossier SIMA 2015 : 

klik hier voor persdossier SIMA 2015 – Promosalons NL

%d bloggers liken dit: