Deelname nog mogelijk aan de ‘biobased’ bedrijvendelegatie naar SIÑAL – 18-20 mei!

Naar aanleiding van groot succes vorig jaar, organiseert de Ambassade in Parijs ook dit jaar een Nederlandse bedrijvendelegatie op 18, 19 en 20 mei 2015 naar Noord-Frankrijk in het kader van de  SIÑAL in Châlons-en-Champagne, slechts op 430 km afstand van Utrecht. SIÑAL is een internationaal zakelijk evenement met B2B meetings en workshops op het gebied van non-food toepassingen van biomassa.

 In mei 2014 was Nederland ereland tijdens de SIÑAL, waarmee een vijftiental Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen veel ‘exposure’ heeft gekregen. Ook dit jaar zullen we ons als Nederlandse bedrijfsdelegatie presenteren tijdens de beurs. SIÑAL is een toenemend belangrijk zakelijk platform met veel Frans MKB en instituten, actief op het gebied van ‘biobased’. Vorig jaar namen er 120 Franse bedrijven deel aan dit matchmaking-programma met gemiddeld 12 gearrangeerde afspraken per bedrijf.

De Ambassade Parijs neemt weer het voortouw om een Nederlandse bedrijvendelegatie naar SIÑAL 2015 te concretiseren op 19 en 20 mei, en voorafgaand aan de beurs, op maandag 18 mei, een regiobezoek te brengen. Inmiddels hebben al meer dan 100 Franse bedrijven zich aangemeld voor dit jaar, kijk hier of u al een geschikte gspreks- of handelspartner kunt vinden.

 Programma 18-20 mei

 •  Maandagochtend 18 mei aankomst in Châlons-en-Champagne op eigen gelegenheid.
 •  Bezoek met Nederlandse bedrijvendelegatie aan nieuwe bio-raffinaderij van Groupe Avril (Sofiprotéol) in Compiègne.
 •  Overnachtingen in hotel in Châlons-en-Champagne van 18 op 19 en van 19 op 20 mei.
 •  Dinsdag en woensdag deelname aan SIÑAL: aanwezig als onderdeel van het “Holland eiland” met elk bedrijf een eigen stand, deelname aan het onderdeel matchmaking in het B2B-programma, en mogelijkheid tot deelname aan de workshops.
 • Woensdagavond retour naar Nederland op eigen gelegenheid.

 Wat kost het?

De organisatie van het evenement biedt voor 990 euro (excl. BTW) het volgende aan:

 • Deelname aan SIÑAL op 19 en 20 mei.
 • Een ingericht “Holland eiland” met ruimte voor elke deelnemer voor PR-materiaal en tafel en stoelen om de businessmeetings te faciliteren.
 • Een planning met afspraken (bedrijven die aangeven uw bedrijf te willen ontmoeten en andersom)
 • Mogelijkheid mee te dingen naar de innovatieprijzen ( vorig jaar won Kenniscentrum Plantenstoffen met zijn extractenbibliotheek: klik hier. )
 • De lunches op 19 en 20 mei, en de cocktail-dinatoire op dinsdagavond 19 mei
 • De 2 overnachtingen (van 18 op 19 en van 19 op 20 mei) in een hotel in Châlons en Champagne
 • Vervoer van hotel naar SINAL ’s ochtends en ’s avonds terug

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zal zorgdragen voor de kosten van het regiobezoek op maandag 18 mei. Daarbij nodigen we u uit voor een diner op maandagavond 18 mei.

Inschrijving

Deelname aan de bedrijfsdelegatie ten tijde van de SIÑAL EXHIBITION is nog mogelijk. Heeft u vragen, neem dan contact op via:

info@twa-fr.nl of +33 – 1 40 62 33 33

Het BBE-team uit Parijs: Nico van Opstal, Alexandra Feekes, Joannette Polo, Pieternel van Oers

 !Volg ons ook op twitter: landbouwbureau en economisch cluster, en volg onze blogs van het landbouwbureau en het innovatiebureau!

Maar u wilt eerst meer weten over biobased economy in Frankrijk en de agrarische invalshoek….

… en ook over de belangrijkste Franse spelers op het vlak van biobased economy, interessante en innovatieve Franse MKB bedrijven op het vlak van BBE en ook voor NL bedrijfsleven relevante onderzoeksprogramma’s.

 *Wist u dat:

 • veel interessante biobased ontwikkelingen zich niet ver van Nederland, namelijk in Noord-Frankrijk afspelen?
 • een katalysator in deze ontwikkeling het IAR (Industries & Agro Ressources)- cluster is, gevoed met toepassingsgericht onderzoek van het ARD (Agro-Industrie Recherches et Développements)
 • de Franse overheid actief steun geeft aan versterking van de bio-economie?
 • het Franse IAR en de Nederlands/Vlaamse Bio-Based Delta in januari vorig jaar een samenwerkingsverband zijn aangegaan?

*Rapport over Biobased Economy Frankrijk:
Antwoord op deze vragen en nog veel meer, vindt u in een door de Nederlandse ambassade in Parijs opgesteld overzicht van de Biobased Economy in Frankrijk. Dit document kunt u hier downloaden.

*Meer weten over de agrarische invalshoek van biobased ontwikkelingen in Frankrijk:

Op 4 november 2014 organiseerde APCA, Koepelorganisatie van de Franse ‘Chambres d’Agriculture’ een seminar over biobased economy i.s.m. de buitenlandse Landbouwraden te Parijs. Met onder de volgende sprekers: Willem Sederel, Directeur van Biobased Delta Cluster, Virginie Rimbert van EC/DG Agriculture, Research and Innovation Unit, Roland Gérard van Bioressources Department/ADEME, Chris Thornton van The European Sustainable Phosphorus Platform, Marie Loyaux van de pôle IARde Landbouwraden van de V.S. en Finland en nog vele andere interessante sprekers.

De samenvattingen van hun presentaties kunt u downloaden: klik hier

 

 

%d bloggers liken dit: