Succesvolle deelname van NL biobased delegatie aan Siñal in N-O Frankrijk 18-20 mei 2015

Van 19 tot en met 20 mei 2015 begeleidde de Ambassade Parijs een Nederlandse handelsmissie naar Châlons-en-Champagne alwaar de Siñal ExhibitionInternational Business meetings dedicated to non-food applications of agricultural resources plaatsvond, een jaarlijks terugkerend evenement in de regio Champagne-Ardenne gewijd aan bio-energie, biomoleculen en biomaterialen op basis van landbouwgrondstoffen.

Siñal biedt een interessant programma met seminars en business meetings voor iedere deelnemer. Deze schrijven zich hetzij als supplier, hetzij als buyer in. Deelnemende partijen zijn hoofdzakelijk Franse bedrijven, mkb’s maar ook grote bedrijven en kennisinstellingen. Een ideale manier dus om in korte tijd met een veelheid van Franse gesprekspartners in contact te komen.

Dat vonden de deelnemers aan de Nederlandse delegatie van dit jaar, te weten TNO, AgrenNewEnergy, TCEGoFour en Vito, zeker ook. Zij hebben in twee dagen tijd een agenda vol inspirerende meetings afgewerkt waardoor ze met een groot aantal leads naar Nederland zijn teruggekeerd. Bij de opvolging zal de ambassade hen zeker ook, waar nodig, zijn diensten aanbieden.

Niet alleen Nederland, maar ook Zwitserland en Finland waren aanwezig op Siñal. Finland was dit jaar eregastland. Door de Ambassadeur Riiponen van Finland werd een bezoek gebracht aan Siñal. Ambassadeur Riiponen werd rondgeleid over de beurs en kwam hierbij ook langs het Holland paviljoen voor een kennismakingsgesprek.

Op de maandag 18 mei voorafgaand aan Siñal, werd de Nederlandse handelsmissie ontvangen door het European Institute of Biorefinery(IEB) in Pomacle- Bazancourt, ten noorden van Reims.
Daar heeft ARD, het private researchinstituut, gezamenlijk eigendom van de samenwerkende graan-, bietsuiker en bio-ethanol coöperaties en tevens partner in EIB, een uitgebreide presentatie gegeven, gevolgd door een rondleiding door de diverse laboratoria inclusief de BioDemo, een pilotopstelling waar tot industrieel niveau procedés getest kunnen worden.

Op 24 & 25 mei 2016 zal de Nederlandse Ambassade wederom een Nederlandse delegatie naar Siñal organiseren en begeleiden.

U weet niet wat de Franse biobased markt u te bieden heeft of u wenst misschien eerst meer inzicht te krijgen in deze markt:

–> Lees dan de update van het overzicht “Frankrijk en de biobased economy” (editie mei 2015)!

Dit overzicht biedt u een schat aan informatie over de Franse ontwikkelingen op vlak van beleid en financieringsinstrumenten, innovatieclusters en hun onderzoeksprogramma’s, interessante ppp’s, de grote spelers in agro en chemie en een overzicht (niet uitputtend….) van mogelijke kansen/kans sectoren voor het NL MKB en kennisinstellingen.

klik hier voor update overzicht biobased economy Frankrijk editie mei 2015

*Interesse voor het Holland paviljoen? :  klik hier voor foto’s NL paviljoen 

*Interesse voor de seminars van Siñal?

Deze zijn openbaar en worden zeer binnenkort op de website van Siñal geplaatst: www.sinal-exhibition.eu

 *Interessante websites:

. www.sinal-exhibition.eu

. www.institut-européen-de-la-bioraffinerie.eu

. www.iar-pole.com (pôle IAR; innovatiecluster Industries Agro-Ressources voor BBE)

. http://www.agrobiobase.com (ook Engelstalig):

showcase of bioproducts (van de pôle IAR), dedicated to bio-based products, Agrobiobase guides you through hundreds of products, by facilitating your sourcing and informing you with key datas (bio-based content, environmental impact, technical information sheets, etc.).

. www.3bcar.fr/en : 3BCAR is een kennisinstituut voor de ‘3B’ = bioenergy, biomolecules, biomaterials from renewable carbon. 3BCAR telt 3 ‘pôles’ die zich alle met BBE bezig houden:

pôle de Versailles: groene biotech

pôle de Toulouse: witte biotech

pôle de Montpellier : bioenergie en bioraffinage

%d bloggers liken dit: