Denkt u nog aan SPACE, internationale veehouderijbeurs (september) en innovatieprijzen?

Over 3 maanden – 15-18 september a.s. – vindt de 29ste editie van SPACE plaats, de jaarlijks te Rennes gehouden internationale vakbeurs voor dierlijke producties/- technologie en equipment voor de intensieve veehouderij. Samen met VIV Europe in Utrecht en Eurotier in Hannover behoort SPACE tot de Europese top-3 van internationale veehouderijbeurzen in Europa.

SPACE 2014 behaalde een record resultaat: 114.000 bezoekers, waarvan 12.000 internationale bezoekers – 1.400 exposanten, waarvan ruim 360 buitenlandse bedrijven, afkomstig uit 118 landen (tegen 110 in 2013). Nederland was met bijna 60 exposanten ruimschoots vertegenwoordigd. Was Duitsland altijd het land met het grootste aantal exposanten, dit jaar zal Nederland dat zijn! Lees meer in het persdossier van SPACE (onderaan, in het Nederlands).

Rennes is gelegen midden in het grootste (intensieve) veehouderijgebied van Frankrijk, de ‘Grand Ouest’, gevormd door 3 regio’s, Bretagne, Normandië en het Loire-gebied. SPACE is niet alleen interessant voor de conventionele veehouderij, maar ook voor biologische veehouderijtechnieken en recentelijk ook voor constructeurs van biogas/vergistingsinstallaties.

Innovatieprijzen

Op SPACE 2014 ontvingen 4 Nederlandse bedrijven de innovatieprijs  ‘Innov’SPACE 2014’ (lees hierover het artikel van september 2014 op weblog – rubriek veehouderij). Als u reeds staat ingeschreven en u met een innovatief product komt, vergeet dan niet u tijdig op te geven voor de innovatieprijzen! Deze vitrine – ook al zou het bij een nominatie voor uw product blijven – geeft veel spin-off in de vakbladen voor de veehouderij en krijgt u ‘gratis’ reclame voor uw product.

Meer over SPACE:

. Biologische veehouderijsystemen:

SPACE is niet alleen interessant voor conventionele, maar ook voor biologische veehouderijsystemen – sterk in opkomst – en biedt een speciale adressengids (organic directory) op dit vlak. De gids bevat gedetailleerde informatie over toeleveranciers – uiteraard exposant op SPACE – van technologie en producten voor de biologische veehouderij. Deze gids is te vinden op de website van SPACE: ga naar “brochures multi-langues”, vervolgens naar “Répertoire bio”.

. Biogas:

SPACE is ook interessant voor constructeurs van biogas-/vergistingsinstallaties, bestemd voor de veehouderij. De ruimte voor exposanten met deze technologie was in 2014 zelfs verdubbeld! Er is bij de Franse veehouders veel interesse voor kleinschalige biogasinstallaties. Hiervoor bestaat immers ook een subsidieprogramma van het Franse ministerie van Landbouw. De ambities van de overheid om biogasinstallaties te stimuleren zijn hoog. Grote(re) biogasinstallaties hebben eerder de interesse van Gemeenten of de verwerkende industrie. West-Frankrijk concentreert een groot deel van de Franse voedselindustrieën en dan vooral op het vlak van verwerking van dierlijke en plantaardige producten.

Overzichten van Franse voedingsindustrie:

Het Landbouwbureau verstrekt – op aanvraag – overzichten van de voornaamste Franse zuivelbedrijven en (pluimvee)vlees verwerkende industrie (editie 2014). Deze overzichten bevatten informatie als contactgegevens, jaaromzet, productassortiment en merknamen, Franse en buitenlandse filialen van het bedrijf. Interesse? Stuur een mail naar het Landbouwbureau Parijs: PAR-LNV@minbuza.nl

Website: www.space.fr

Persdossier (Nederlands): klik hier 

%d bloggers liken dit: