Planète du Goût: jaarlijks evenement van de Landbouwattachés voor FRA agro-relatienetwerk

photoDe Amicale van buitenlandse Landbouwattachés (EU en buiten EU) in Parijs organiseerde dit jaar voor de 9e keer haar jaarlijkse evenement ‘Planète du Goût’ voor het Franse agro-relatienetwerk.

Het evenement vond plaats in de tuin van de Residentie van de Duitse Ambassadeur, Susanne Wasum-Rainer, die haar Residentie voor deze gelegenheid ter beschikking had gesteld en een welkomst speech gaf.

Doelstelling van dit initiatief van de Amicale is om de Franse relaties op informele manier kennis te laten maken met de gastronomie of specialiteiten van andere landen – de Fransman blijft een geïnteresseerde fijnproever – en alle contacten op deze wijze te danken voor de goede relaties die de Amicale, maar de Landbouwattachés ook individueel, met hen heeft opgebouwd.

Het initiatief mag zich eervol ‘onder het patronaat van de Franse Landbouwminister’ noemen.

Ook nu weer was ‘Planète du Goût’ een groot succes, gezien het aantal deelnemende landen (20 landen, vooral uit de EU, maar ook derde landen als de V.S., Canada, Israël, Nieuw-Zeeland en Panama), het groot aantal Franse bezoekers (300!) van overheid, belangen- en landbouworganisaties en vakpers en een aantal Ambassadeurs van de deelnemende landen en hun respectievelijke Landbouwattachés. Nico van Opstal, Landbouwraad bij de Nederlandse Ambassade te Parijs, tevens voorzitter van de Amicale van Landbouwattachés, hield een speech waarin hij de uitstekende samenwerking in het Parijse landbouwnetwerk memoreerde.

Ook Ed Kronenburg, Ambassadeur van Nederland in Frankrijk, bracht ‘Planète du Goût’ en de Nederlandse stand een bezoek en liet zich de originele algenproducten van de firma European Seaweed Company (Atlantica) goed smaken. Bert Baanders en Agnes van Dijk zijn de stimulerende kracht achter deze nieuwe culinaire concepten en heeft uit 7 soorten verse zeewier (Wakamé, Nori (Laver), Dulse, zee spaghetti, Zeesla, Kombu Royale en Bretonse Kombu) nieuwe, originele producten weten te ontwikkelen.

Ambassadeur Ed Kronenburg, in gesprek met Bert Baanders van European Seaweed Company

Ambassadeur Ed Kronenburg, in gesprek met Bert Baanders van European Seaweed Company

De stand van het Landbouwbureau Parijs stond namelijk dit jaar geheel in het teken van zeewierproducten, immers innovatief en één en al smaak en gezondheid. Het Bureau wilde hiermee de Nederlandse culinaire know-how in het nieuws brengen. Gezonde producten uit zee, waarvoor best wat meer belangstelling mag zijn!

Op de ‘Planètes du Goût’ 2014, 2013 en 2012 profileerde het Landbouwbureau zich met resp. cress (i.s.m. Koppert Cress), tomatensoorten (i.s.m. Tomatoworld) en Indonesische specialiteiten, in Nederland vervaardigd. Doel is om elk jaar met een nieuw culinair concept te komen waar Nederland in opvalt.

Meer informatie: http://www.alguesatlantica.com

%d bloggers liken dit: