Innovatieprijs voor Scelta Mushrooms BV op FI-Europe in Parijs

De Fi Europe (Food Ingredients) en Ni Europe (Natural Ingredients), de Europese editie van deze roulerende, mondiale vakbeurs, wordt dit jaar in Parijs gehouden (1-3 december 2015). Nederland is, op een totaal van 1.400 exposanten, met een 100 tal bedrijven ruim vertegenwoordigd. Een aantal landen was prominent aanwezig met ‘landen-eilanden’, zoals Duitsland, de V.S., Canada en China. De beurs is een opkomend platform ook voor ‘natural ingredients’. Hiervoor was een aparte hall bestemd.

Eén van de innovatieprijzen ging naar het Nederlandse bedrijf SCELTA Mushrooms voor zijn innovatieve product ‘Scelta Taste Accelerator’.

De STA is een nieuw natuurlijk ingredient ter vervanging van zout, bestemd voor de levensmiddelenindustrie en wordt gemaakt op basis van bijproducten van de champignonverwerking! Scelta Mushrooms BV ontving reeds eerder een SIAL (2014) ‘Innovation Award’ voor een ander product: Scelta Ecopouch.

Meer info:  klik hier voor Fi-Europe innovatieprijs Scelta!

*Interesse voor de top trends ingrediënten in 2016? Lees:

Innova predicts 2016 top trends

The “clean eating” trend has inspired a back to basics approach in product development and is an overarching theme in Innova Market Insights’ Top Ten Trends list for 2016, which also notes the rise of the flexitarian…:

klik hier

*Interesse voor de Franse organisatie van de food ingredients sector:

Club des Professionnels des Produits Alimentaires Intermédiaires (PAI):

Website: http://www.clubpai.com/

Aangesloten leden : http://www.clubpai.com/les-membres/

Wat doet verder de Club des PAI? :

. Marktstudies :

Le Club réalise également des études de marché :

2003 : Le marché des biscuits, Les produits laitiers

2004 : Les produits traiteur

2005 : Les produits Snacking, les produits allégés

2006 : Boissons sans alcool, Epicerie sucrée

2007 : Crèmes glacées, Antioxydants

2008 : Cosmétofoods, Ingrédients Bio

2009 : Aliments Santé, l’alimentation des Seniors

2010 : Produits éthiques, Future RD Strategies in Food  Drinks

2011 : Innovation in delivery methods for nutraceutical foods and drinks, Cosmétofoods

2012 : Emerging Ingredients in functionnal soft drinks

2013 : Le marché des fibres, le Sucre et les produits sucrants

. Databank :

Enfin, le Club gère une banque de données qui compte 1 900 entreprises mondiales dans le domaine des ingrédients et additifs.

Ainsi, grâce au Club PAI, vous pourrez ici :

Trouver des informations pertinentes sur les tendances, les marchés, les produits, les entreprises,

Avoir rapidement des informations pratiques,

Obtenir une aide solidaire des confrères,

Avoir un lien électronique avec les intervenants (Industriels PAI),

Trouver les entreprises les plus dynamiques dans le secteur des ingrédients et des additifs alimentaires et avoir des informations sur leurs produits..

*Link naar Fi-Europe :  http://www.figlobal.com/fieurope/home

*link naar de brancheorganisatie van FRA voedingsmiddelenindustrie: www.ania.net

*op zoek naar adreslijsten (met bedrijfsgegevens, info over merken enz.) van:

De FRA zuivelindustrie, pluimveevleesverwerkende of visverwerkende industrie? Neem contact op met Landbouwbureau Parijs (PAR-LNV@minbuza.nl)

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: