Denkt u aan EUROPAIN & INTERSUC 2016? NL finalist in Bakery World Cup!

Uw bedrijf is actief in de brood- en banketbakkerijsector: producten en (innovatieve) ingrediënten, equipment en know-how en diensten. Bezoek dan de 2-jaarlijkse Europain & Intersuc, de internationale vakbeurs voor de brood-en banketbereiding, ijsbereiding, chocolade- en zoetwaren die van 5 t/m 9 februari 2016 zal plaats vinden in de beurshallen Paris-Nord Villepinte. Registratie voor exposanten is weliswaar nu gesloten, maar een (gratis) toegangsbadge is op te vragen via de website: www.europain.com . Ook kunt u zich opgeven voor de Newsletter van Europain. Via Promosalons Nederland (www.promosalons.nl ) is aanvullende informatie op te vragen over de beurs.

Bent u op zoek naar Franse fabrikanten van industriële bakkerij- en banketbakkerij producten, koekjes en zoetwaren? Zie onderaan de website van Alliance 7, een koepelorganisatie van diverse relevante brancheorganisaties met o.m. een adressengids en facts & figures.

Voor Europain (& Intersuc) staan nu ruim 800 exposanten geregistreerd, afkomstig uit 138 landen. De beurs organiseert zo’n 150 workshops en conferenties, alsook innovatieprijzen en een 3-tal bijzondere wedstrijden, waaronder de befaamde internationale Bakery World Cup.

Nederland zal hier finalist zijn in de categorie ‘Europa’, samen met…. Frankrijk en Rusland! Het Nederlandse team, maar het Franse en Russische tea,  kwaliceerde zich als finalist tijdens de Europese voorronde, de ‘Louis Lesaffre Cup’ (het FRA gistconcern Lesaffre is sponsor) die op 31 augustus jl. in Lille plaats vond. 11 landen namen hieraan deel.

Het NL team voor de Louis Lesaffre Cup bestond uit coach Hans SOM, Peter BIENEFELT, Hiljo HILLEBRAND en Niek VAN WAARDE. Ditzelfde team zal ook op 6 februari a.s. de Nederlandse kleuren verdedigen tijdens de wereldfinale Bakery World Cup.

In de categorie ‘jong talent’ van de ‘Lessafre Cup’ waren Nederland en Spanje winnaar (ex aequo). Voor Nederland was dit Rianne Kuijntjes.

Het is niet eerste maal dat NL zich kwalificeert voor Bakery World Cup. NL was ook al finalist in de World Cup 2014.

Hiermee geeft Nederland aan óók in de ‘Cour des Grands’ van de internationale culinaire wereld een vakbekwaam speler te zijn (geworden). Niet alleen op het vlak van broodbakkerij, maar ook culinaire know-how, gezien de prestaties van het NL team Bocuse d’Or Nederland tijdens de wereldfinale Bocuse d’Or in 2015 en 2013. Deze finales vinden altijd plaats tijdens SIRHA, een 2-jaarlijkse internationale horeca- en catering beurs in januari te Lyon; de eerstvolgende editie is in januari 2017 [Lees meer over SIRHA en het Holland Culinary House op dit weblog – rubriek vakbeurzen en voedingsmiddelenindustrie].

*Meer informatie over de Franse markt:?

neem contact op met Landbouwbureau Parijs (PAR-LNV@minbuza.nl)

*Websites:

BoulangerieTeam Nederland: http://www.boulangerieteam.nl/team

Europain: http://www.europain.com/-en  en http://www.europain.com/events/bakery-world-cup (programma Bakery World Cup)

Gistconcern Lesaffre (sponsor van de Louis Lesaffre Cup en de Bakery World Cup: www.lesaffre.com en: www.coupelouislesaffre.com

*branche organisaties:

. FEBPF (Féderation des Entrepreneurs de la Boulangerie): http://www.febpf.fr/

. Alliance 7 (koepelorganisatie van diverse brancheorganisaties, w.o. brood- en banketbakkerij, koekjes en zoetwaren enz. Adressengids van de leden per productsector:

http://www.alliance7.com/annuaire-des-adherents-par-syndicats/

Facts & figures 2014: http://www.alliance7.com/chiffres-cles-2012/

. Groothandelshuizen in bakkerijproducten : COUP DE PATES, DISTRIPATE, LE FOUR A IDEES, TRANSGOURMET.

 *marktstudies/persartikelen:

Xerfi: http://www.xerfi.com/presentationetude/Le-marche-de-la-boulangerie-viennoiserie-et-patisserie-industrielle_4DIS44

LSA : http://www.lsa-conso.fr/boulangerie/patisserie-industrielle/

Les Echos :

https://www.lesechos-etudes.fr/etudes/agroalimentaire/boulangerie-viennoiserie-patisseri/

*vakbladen :

Zie overzicht van food vakbladen op weblog Landbouwbureau – rubriek ‘vakbladen’.

%d bloggers liken dit: