1st title of World Young Bakery Hopeful voor Rianne Kuintjes tijdens wereldfinale Jong Talent – Europain

De 1st title of World Young Bakery Hopeful gaat naar Rianne Kuintjes! Coach Richard Jansen trainde haar voor dit bijzondere resultaat. Zie perscommuniqué onderaan. Gistconcern Lesaffre, tevens sponsor van de Bakery World Cup die eveneens plaats vindt tijdens de internationalevakbeurs EUROPAIN, organiseerde dit jaar voor de eerste maal een wereldfinale voor Jong Talent. De Australiër, John Reminis, behaalde de ‘Special Food Critic’s prize’.

Heden werden ook de winnaars van Bakery World Cup bekend gemaakt. Het NL team – Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand en Niek van Waarde – behaalde hier de 8ste prijs en maakt hiermee deel uit van de top-10 Bakery World Cup. Een eervolle prestatie! Coach was Hans Som.

In de Europese voorronde  (‘Louis Lesaffre Cup’) – deelname van 11 landen – had het NL team zich als finalist gekwalificeerd, samen met Frankrijk en Rusland.

Hiermee geeft Nederland aan óók in de ‘Cour des Grands’ van de internationale culinaire wereld een vakbekwaam speler te zijn (geworden). Niet alleen op het vlak van broodbakkerij, maar ook culinaire know-how, gezien de prestaties van het NL team Bocuse d’Or Nederland tijdens de wereld finales Bocuse d’Or in 2015 en 2013. Deze finales vinden altijd plaats tijdens SIRHA (januari), een 2-jaarlijkse internationale horeca- en catering beurs; de eerstvolgende is in januari 2017 [Lees meer over SIRHA en Holland Culinary House op dit weblog – rubriek vakbeurzen en voedingsmiddelenindustrie].

Europain & Intersuc is een internationale vakbeurs voor de brood-en banketbereiding, ijsbereiding, chocolade- en zoetwaren die van 5 t/m 9 februari 2016 plaats vindt in de beurshallen Paris-Nord Villepinte.

Voor Europain (& Intersuc) staan ruim 800 exposanten geregistreerd, afkomstig uit 138 landen. De beurs organiseert zo’n 150 workshops en conferenties, alsook innovatieprijzen en een 3-tal bijzondere wedstrijden, waaronder de befaamde internationale Bakery World Cup, waaraan ook dit jaar een Nederlands team als finalist deelneemt.

Perscommuniqué over Young Bakery Hopeful: klik hier

en zie ook de website van Lesaffre:

http://www.coupelouislesaffre.fr/news/all-our-news/single-news/article/la-finale-mondiale-des-jeunes-espoirs-de-la-boulangerie.html

Foto’s van Rianne Kuintjes:

foto Rianne Kuintjes

foto 2 Rianne Kuintjes

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor MKB:

Uw bedrijf is actief in de brood- en banketbakkerijsector: producten of (innovatieve) ingrediënten, equipment en know-how en diensten. Bent u op zoek naar Franse fabrikanten van industriële bakkerij- en banketbakkerij producten, koekjes en zoetwaren? Zie onderaan vooral de website van Alliance 7, een koepelorganisatie van diverse relevante brancheorganisaties en ook facts & figures.

*Websites:

. finale “Young Bakery Hopeful”:

http://www.coupelouislesaffre.fr/news/all-our-news/single-news/article/la-finale-mondiale-des-jeunes-espoirs-de-la-boulangerie.html

.Boulangerie Team Nederland: http://www.boulangerieteam.nl/team

. Europain:

http://www.europain.com/-en

http://www.europain.com/events/bakery-world-cup (programma Bakery World Cup)

. Gistconcern Lesaffre:

www.lesaffre.com (sponsor van de Louis Lesaffre Cup, Bakery World Cup en Young Bakery Hopeful) en: www.coupelouislesaffre.com

 

*branche organisaties:

FEBPF (Féderation des Entrepreneurs de la Boulangerie): http://www.febpf.fr/

Alliance 7 (koepelorganisatie van diverse brancheorganisaties, w.o. brood- en banketbakkerij, koekjes en zoetwaren enz. Adressengids van de leden per productsector: http://www.alliance7.com/annuaire-des-adherents-par-syndicats/

Facts & figures 2014: http://www.alliance7.com/chiffres-cles-2012/

Groothandelshuizen in bakkerijproducten : COUP DE PATES, DISTRIPATE, LE FOUR A IDEES, TRANSGOURMET.

 

*marktstudies/persartikelen:

Xerfi: http://www.xerfi.com/presentationetude/Le-marche-de-la-boulangerie-viennoiserie-et-patisserie-industrielle_4DIS44

LSA : http://www.lsa-conso.fr/boulangerie/patisserie-industrielle/

Les Echos :

https://www.lesechos-etudes.fr/etudes/agroalimentaire/boulangerie-viennoiserie-patisseri/

*vakbladen :

Zie overzicht van food vakbladen op weblog Landbouwbureau – rubriek ‘vakbladen’.

%d bloggers liken dit: