In het kader van het Frans Nederlands economisch jaar organiseert de Nederlandse Ambassade Parijs in samenwerking met Wendy van Ruiten uit Bordeaux op dinsdag 5 april een MKB event op het Institut Culturel Bernard Magrez in Bordeaux.

Zaken doen in Frankrijk biedt veel kansen voor wie de cultuur begrijpt en daar goed op inspeelt. Goede communicatie is vaak de sleutel tot succes. Kennis van de taal en cultuur is daarbij onontbeerlijk, ook op juridisch en fiscaal gebied komt natuurlijk heel wat om de hoek kijken.

Door de afwijkende en met grote regelmaat wijzigende wetgeving en procedures die Frankrijk kent moet een ondernemer op de Franse markt nogal wat uitzoeken en is soms onnodig veel tijd kwijt.

Het evenement is speciaal voor de Nederlandse ondernemer die opereert of wil opereren in Frankrijk en het doel is dan ook om een terugkerend event te organiseren met onderwerpen die het ondernemerschap in Frankrijk vergemakkelijken en ook aantrekkelijker maken voor Nederlanders en om met elkaar de problemen en ideeën van het ondernemerschap in Frankrijk te delen.

De ambassade zal een presentatie verzorgen over de economische betrekkingen tussen beide landen, de wijze waarop de ambassade u kan ondersteunen bij het zakendoen en over de prioriteiten van de komende jaren. Aan het eind van de avond zal er tijd zijn om onder het genot van een hapje en een drankje te netwerken en ervaringen te delen. Sommige van u zullen nog aan het begin van het traject staan, andere zijn al jaren in Frankrijk gevestigd, waardoor de uitwisseling van ervaringen zeer nuttig kunnen zijn.

De avond zal beginnen om 19:00 uur op het Institut Culturel Bernard Magrez, Château Labottière, 16,rue de Tivoli, 33000 Bordeaux en rond 22:00 uur zal er worden afgesloten.

Indien u aanwezig wilt zijn op deze avond kunt u voor 25 maart een bevestigende email sturen naar: par-ea@minbuza.nl