Les Culturales 2017: evenement Innovatie & performance in de akkerbouw: open voor exposanten

Les Culturales, een 2-jaarlijkse (openlucht) expositie voor innovatie in de akkerbouw, is ook interessant voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de ontwikkeling van innovatieve producten t.b.v. precisielandbouw en afzet zoeken op de Franse markt. Potentieel geïnteresseerde bedrijven voor deelname als exposant kunnen zich inschrijven bij ARVALIS, de organisator van dit evenement. ARVALIS is het Franse instituut voor toegepast onderzoek in de akkerbouw. ARVALIS is ook organisator van PotatoEurope, een tussen 4 landen (NL, DUI, B, FRA) roulerend, jaarlijks evenement van de aardappelsector. Dit jaar vindt PotatoEurope in Frankrijk plaats (september a.s.)

Les Culturales 2017 wordt op 14 en 15 juni gehouden op de locatie ‘Ferme 112’ bij Reims. Ferme 112 is de nieuwe locatie van een pilot boerderij van de regio Champagne-Ardenne, geheel gewijd aan innovatie in de akkerbouw met onder meer een focus op biobased economy. Het innovatiecluster IAR (Pôle de compétitivité Industries Agro-Ressources) ligt immers in dezelfde regio.

Les Culturales 2015 telde zo’n 200 exposanten. 6 thema’s stonden toen centraal, waaronder kwaliteit & plantaardige eiwitten; genetica, biocontrole, nieuwe technologieën en strip-till. Voor 2017 zijn de thema’s nog niet definitief vastgesteld.

Contactpersoon voor meer informatie over Les Culturales 2017:

Julien Joubert
ARVALIS – Institut du végétal
Service Communication – Marketing
Station Inter-Instituts – 6, Chemin de la Côte Vieille
T: +33 – (0)5 62 71 79 41 ; E-mail : j.joubert@arvalisinstitutduvegetal.fr

Meer informatie over Les Culturales (Engels): http://english.lesculturales.com/index.html

Meer informatie over de ‘Ferme 112’: http://www.marne.chambagri.fr/ferme-112.html

Presentatie van Les Culturales en deelname formulier:

klik hier voor presentatie

klik hier voor dossier exposanten

%d bloggers liken dit: