Franse agro&food vakbeurzen: update overzicht 2016-2018

Vakbeurzen zijn een prima instrument om in contact te komen met potentiële Franse handelspartners, maar ook met op de beurs reeds aanwezige Nederlandse bedrijven. Als u als bedrijf niet kunt deelnemen, denk dan ook aan andere mogelijkheden zoals ‘meeliften’ met een ander Nederlands bedrijf dat exposant is op een beurs. Op sommige vakbeurzen worden B2B meetings georganiseerd door de Franse organisatie van het Europe Enterprise Network (EEN) i.s.m. EEN Nederland (bv. SPACE).

Zie websites van vakbeurzen voor een overzicht van (FRA en NL) exposanten die aan de meest recente beurs editie hebben deelgenomen en/of  al geregistreerd staan voor de eerstvolgende editie. Dit biedt inzicht in de aanwezige bedrijven, distributeurs en importeurs, op het specifieke vakgebied.

Het beurzenoverzicht heeft de volgende indeling:

*introductie met een aantal handige websites van beursorganisaties, praktijk van het zakendoen in FRA, NL informatieve websites voor het MKB, Nederlands-Franse zakenclubs, NL Dienstenloket, websites over de FRA foodmarkt (maar zie hiervoor ook overzicht van food vakbladen in rubriek ‘FRA vakbladen’);

*indeling per sector: landbouw – biologische landbouw en voedingsmiddelen en fair trade – voedingstuinbouw en sierteelt – veehouderij en gezelschapsdieren – visserij – voedingsmiddelen en equipment – horeca en catering – verpakkingen – milieu/energie/eco-technologie/biogas/laboratoria.

Over frequentie van updates van dit overzicht:

Gemiddeld circa 2 à 3 maal per jaar. Bij beurzen waarvan de data in 2017/2018 nog niet bekend zijn, staat aangegeven in welke maand van het jaar deze beurzen normaal gesproken plaats vinden.

Hieronder een update, gedateerd augustus 2016:

. chronologisch overzicht, vanaf datum van publicatie;

. data & locatie beurs,  voor zover info beschikbaar op datum van publicatie;

. overzicht loopt door tot in 2018, voor zover info beschikbaar.

klik hier voor update augustus 2016

%d bloggers liken dit: