Herinnering: partners vinden in dierlijke productie- en biogas sector?: inschrijven B2B matchmaking SPACE: 1 september laatste dag!ot 2 september!

SPACE 2016, 30ste editie van de internationale veehouderijbeurs die jaarlijks in Rennes wordt gehouden, vindt dit jaar plaats van 13 t/m 16 september a.s. in de beurshallen van Rennes. Evenals in 2015 organiseert de Bretonse afdeling van EEN France (Enterprise Europe Network) een B2B matchmaking voor buitenlandse bezoekers aan SPACE; maar ook exposanten kunnen hiervan gebruik maken.

Voor Nederlandse deelnemers aan de B2B matchmaking, is EEN Nederland co-organisator.

Aanmelden voor de matchmaking kan nog tot 2 september via onderstaande website:

https://www.b2match.eu/international-b2b-meetings-space2016  (“Register for this event”).

*Contactpersoon ‘SPACE’ bij EEN Nederland

Annemarie Destrée

Adviseur Agro Food

Tel: 088-602 1048 ; E-mail: Annemarie.Destree@rvo.nl; www.rvo.nl ; www.enterpriseeuropenetwork.nl

 

*Enkele cijfers over SPACE  2016

SPACE is de voornaamste (internationale) Franse vakbeurs voor de intensieve veehouderij en dierlijke producties (equipment, materieel, stalinrichtingen en biogas).

Samen met VIV Europe in Utrecht en Eurotier in Hannover behoort SPACE tot de Europese top-3 van internationale veehouderijbeurzen in Europa. Rennes is gelegen in het grootste veehouderijgebied van Frankrijk, te weten de “Grand Ouest” (Bretagne, Normandië en Pays de la Loire).

SPACE 2016 telt ruim 1440 ingeschreven exposanten waarvan 484 uit het buitenland en afkomstig uit 42 landen. Met een deelname van 59 exposanten is Nederland dit jaar, na Duitsland met 69 exposanten, de 2e grootste buitenlandse deelnemer. Hierna volgen, in orde van aantal exposanten, Italië, België, Spanje, het VK, Denemarken, Oostenrijk, Ierland. Ook zijn er vele landen van buiten de EU aanwezig (Canada, China, Israël…).

SPACE 2015 werd bezocht door ruim 106.000 bezoekers van wie 15.000 uit het buitenland, afkomstig uit 125 verschillende landen. De verwachting 2016, gebaseerd op het aantal aanvragen van toegangsbadges, is hetzelfde aantal bezoekers als in 2015.

Op 15 september organiseert het Landbouwbureau een business netwerkreceptie voor de NL exposanten op SPACE.

*Prominente bezoekers uit Afrika en Euraziatische Unie:

Afrika is dit jaar gastcontinent – een continent waarvoor het groeipotentieel voor dierlijke producties hoog wordt ingeschat. SPACE 2016 ontvangt dan ook een groot aantal delegaties van Afrikaanse landen, te weten Landbouwministers en sectororganisaties uit bv. de Ivoorkust, Togo, Nigeria, Kameroen, Guinée Conakry, Senegal maar ook Landbouwminister Sidorsky van de Euraziatische Economie Unie (Rusland, Kazachstan, Kirgizië en Armenië…).

*Innovatieprijzen ‘INNOV’SPACE’: NL bedrijven vallen in de prijzen

Zoals gebruikelijk op SPACE worden bedrijven genomineerd voor innovatieve producten en technologieën. De genomineerde bedrijven zijn al bekend. Ook enkele Nederlandse bedrijven vallen onder de genomineerden: FANCOM, RIDDER DRIVE Systems, HANSKAMP AGROTECH…

*Seminar programma: SPACE biedt een veelvoud aan vaktechnische conferenties: zie website SPACE.

*Platform R & D en nationale concoursen van rundvee rassen: zie website en NL-talige brochure (via link). Focus R&D platform op: energiebesparing, energieproductie, vermindering CO2-uitstoot, opslag van CO2 (bodem). In samenwerking met een aantal exposanten waaronder FANCOM.

*Meer informatie over SPACE?: neem contact op met Landbouwbureau Parijs (PAR-LNV@minbuza.nl

*Interesse in andere Franse vakbeurzen met focus veehouderij – en… biogas? (Sommet de l’Elevage, SIMA…): zie overzicht FRA vakbeurzen op weblog – rubriek ‘Franse vakbeurzen’.

*Websites:

. SPACE : www.space.fr (inclusief de exposantenlijst)

. Institut de l’Elevage (IDELE): www.idele.fr

NB: IDELE, instituut voor praktijkonderzoek in de veehouderij, publiceert sinds kort een Engelstalige Newsletter – zie website.

*Interesse voor adressen van distributeurs, importeurs, handelshuizen, producentenorganisatieof fabrikanten van:

materieel/equipment, producten, accessoires, diergenees- verzorgingsmiddelen voor de (intensieve) veehouderij.

U kunt dit adresmateriaal opvragen bij het Landbouwbureau Parijs.

%d bloggers liken dit: