SPACE 2016: Ambassadeur Kronenburg bezoekt internationale veehouderijbeurs in Rennes

Ambassadeur Kronenburg bracht gisteren een bezoek aan de 30ste editie van SPACE, internationale vakbeurs voor dierlijke producties die jaarlijks plaats vindt in Rennes. Rennes is gelegen in het grootste veehouderijgebied van Frankrijk, te weten de “Grand Ouest” (Bretagne, Normandië en Pays de la Loire).

Samen met VIV Europe in Utrecht en Eurotier in Hannover behoort SPACE tot de Europese top-3 van internationale veehouderijbeurzen in Europa. Nederland was met 59 exposanten goed vertegenwoordigd en één van de 2 landen met het grootste aantal deelnemers. SPACE 2016 telt ruim 1440 exposanten waarvan meer dan 400 buitenlandse bedrijven uit 42 landen. SPACE 2016 werd druk bezocht door enkele Landbouwministers en delegaties met name uit Afrika, maar ook de diverse Franse politici en uiteraard door Landbouwminister Le Foll zelf.

Ambassadeur Ed Kronenburg werd tijdens zijn bezoek begeleid door Cindy Heijdra, Landbouwraad op de Ambassade Parijs en werd ontvangen door SPACE Voorzitter Marcel Denieul. Marcel Denieul is teven Vice-Voorzitter van regionale ‘Chambre d’Agriculture de Bretagne’ en Voozitter van de Departementale ‘Chambre de l’Agriculture’ Ille-et-Vilaine, en last but not least, melkvee- en varkenshouder. De Ambassadeur sprak met een aantal Nederlandse bedrijven, zoals VanDrie Group, Denkavit, Hendrix Genetics, Lely, Firma Dekker, Nooyen en de – met de SPACE innovatieprijs – genomineerde bedrijven Fancom, Hanskamp Agrotech en Ridder Drive Systems.

Het bezoek van de Ambassadeur aan SPACE werd afgesloten met een netwerkreceptie ter ere van de Nederlandse exposanten op SPACE, aangeboden door het Landbouwbureau van de Nederlandse Ambassade Parijs. Tijdens zijn welkomst speech onderstreepte Ambassadeur Kronenburg het belang van technologie en en innovaties, van belang voor een toekomstgerichte, duurzame en economisch rendabele veehouderijsector waaraan SPACE zijn bijdrage levert. Wederom herinnerde de Ambassadeur het Nederlandse bedrijfsleven eraan dat de ambassade klaar staat om het bedrijfsleven daar waar mogelijk te ondersteunen in hun marktontwikkeling. Hij onderstreepte dat op elke Nederlandse ambassade deskundigen werkzaam zijn die met hun specifieke expertise Nederlandse bedrijven kunnen adviseren/bijstaan.

Meer informatie:

www.space.fr

www.fancom.com

www.ridder.com

www.hanskamp.nl

Enkele foto’s:

van links naar rechts:

Ambassadeur bij Fancom, VanDrie Group, Firma Dekker, Fancom (2), Hanskamp Agrotech, Lely en Ridder Drive Systems.

img_0288img_0192img_0296foto-fancomfoto-hanskamp-agrotech

foto-lelyfoto-ridder-drive-systems

%d bloggers liken dit: