Wie zijn wij?

Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Parijs
Economisch Cluster / Bureau van de Landbouwraad:

Cindy Heijdra, Landbouwraad
Alexandra Feekes, Agricultural Officer
Liesbeth Vreeswijk, Assistent

7, rue Eblé
75007 Parijs
T: +33 – (0)1 40 62 33 53/55

Twitter Account: @Par_LNV

Voor meer informatie: contact

Wat kan het Landbouwbureau Parijs voor u betekenen?

Dit is het weblog van het Bureau van de Landbouwraad van de Nederlandse Ambassade in Parijs. Hierop wordt informatie geplaatst voor exportbedrijven met interesse voor de Franse markt. U kunt zich op dit blog als ‘follower’ laten registreren. Op die manier wordt u geattendeerd op nieuwe informatie. Ook kunt u ons laten delen in uw interesse voor bepaalde (deel)marktsectoren die, op verzoek, nader kunnen worden uitgewerkt.

Het Landbouwbureau Parijs behartigt in Frankrijk de belangen van de Nederlandse land- en tuinbouw, visserij, voedselverwerkende industrie, retail en natuur namens het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken. Het Bureau is belast met versterking van de bilaterale samenwerking op dit vlak tussen beide landen. Het Bureau beantwoordt vragen/bemiddelt op het volgende vlak: :

maatwerk op basis van uw vraag –  analyse/prognose van een marktsegment en adresmateriaal – informatie over nationale wet- en regelgeving (o.m. warenwet) – bemiddeling/advies, afhankelijk van de situatie, bij problemen van juridische aard met de Franse Autoriteiten – ondersteunende en promotionele activiteiten, naar behoefte en in overleg.

Het Landbouwbureau voert ook bepaalde promotionele activiteiten uit, zoals zakelijke missies en beursdeelname. Voor een actueel overzicht van promotionele activteiten in voorbereiding, zie verder in de weblog rubrieken ‘Activiteiten Landbouwbureau Parijs’ , ‘Agribusiness bijeenkomsten’ en ‘Activiteiten Economisch Cluster’. Zo is het Bureau nauw betrokken bij de ondersteuning van de Nederlandse deelname aan de SIAL 2014 (internationale foodbeurs, 19- 23 oktober 2014) en de organisatie van de Nederlandse collectieve deelname aan de vakbeurs SIRHA 2015 te Lyon (januari 2015).

Het Landbouwbureau is onderdeel van het Economisch Cluster/Netwerk van de Nederlandse Ambassade in Parijs. Het Economisch Cluster ondersteunt Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen bij hun activiteiten in Frankrijk. Het Economisch Netwerk bestaat uit het Economisch Cluster en de 2 NBSO’s (Netherlands Business Support Offices) te Lyon en Nantes.

Waarom naar Frankrijk exporteren?

Frankrijk is het 4e afzetland van de Nederlandse export van agrarische en verwerkte producten. Frankrijk is met 66 miljoen inwoners een enorme consumentenmarkt – met een aantal grote stedelijke gebieden en dus een grote geografische concentratie van de consumentenmarkt – met veel groeipotentie voor de Nederlandse export. De concurrentiekracht van de Franse agrosector neemt over de brede linie af, dus daar kunnen de kansen voor handel toenemen. Kijkt u verder voor meer informatie in het overzicht “Handelsinformatie voor exporteurs agro & food op Frankrijk” in rubriek  “Informatie voor exporteurs”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: